Методите на амортизация в българските индустриални фирми – възможности и решения - Гълъбов, Марин (Научни трудове, 2011)
В студията са разгледани редица въпроси относно методите на амортизация. Тези методи оказват значително влияние върху редица аспекти на стопанската дейност на индустриалните фирми. Проблематиката е структурирана в две части. Първата част е посветена на амортизацията и методите на амортизация в българската нормативна уредба и в международните счетоводни стандарти. Във втората част се отделя внимание на избора на методи на амортизация с оглед целите на фирмата и влиянието на тези методи върху ефективността на база разходи и рентабилността на база разходи. Освен това в разработката са включени редица таблици и схеми.Студията ще представлява интерес за преподаватели, студенти и експерти, работещи в практиката.