Възможна ли е криза на идентичността в „eрдоганизирана“ Турция? - Ралчев, Пламен (Научни трудове, 2018)
Статията анализира резултатите от референдума в Турция от 2017 г., които показват дълбока поляризация на обществото. Дискутира се хипотезата за криза на идентичността при невъзможност за достигане на национално помирение и риск от засилване на протестните движения на светски настроените кръгове в Турция. Прави се критичен анализ на политиката на религиозен консерватизъм, която се налага в страната и чрез училищата и университетите – институциите, където се формира обликът на младите поколения в Турция.
Keywords: Турция; Референдум 2017 г.; Обществено разделение; Криза на идентичността