Предизвикателствата на дигиталната епоха пред качественото образование по социология (Може ли логосът да бъде атрактивен?) - Ракаджийска, Теменуга (Научни трудове, 2018)
Дигиталната епоха изправя човечеството пред нови предизвикателства, които се отразяват във всяка сфера на човешка дейност, включително и в образованието. В доклада се прави опит да се конкретизират тези предизвикателства от гледна точка на промяната в социалните отношения, тяхната рефлексия от социологията и необходимостта от нови практики и стандарти в образованието по социология.
Keywords: Виртуален човек; Нетизен; Едновременно съществуващи реалности; Нови трансформации на социалността; Социален дизайн