Новите ипостаси на „философската бригада“ на Тодор Павлов - Найденов, Георги (Научни трудове, 2018)
Представя се изследването на Ивайло Знеполски за дейността на „философската бригада“ на Тодор Павлов в СУ „Св. Кл. Охридски“ и  Философския институт на БАН през 60-те и 70-те години 20 век. Показва се защо  след като е загубила позициите си през 70-те години, в края на 80-те и  началото на 90-те години „философската бригада“ на Тодор Павлов, укрепва с ново поколение и възстановява своята активна дейност във Философския факултет. Изследва се една конкретна ситуация – идеологическата цензура, която „философската бригада“ на Тодор Павлов упражнява по време на Юбилейната конференция на кат. „Социология“ през 2017 год.
Keywords: Идеологическа цензура; „Философската бригада“ на Тодор Павлов; Комунистически режим; Идеологическа и политическа „люлка“