Креативни стратегии и тактики за тяхното реализиране - Андреев, Румен (Научни трудове, 2018)
В съвременния свят информацията се увеличава, което усложнява вземането на решения и придържането към дългосрочни цели. Целта на статията е да докаже, че сега е по-трудно да се изгради стратегия и за налагането на успешни стратегии е необходимо повече твърдост и постоянство. За нуждите на изследването са използвани различни концепции на поведенческия икономикс и когнитивната психология. Използван е интердисциплинарен подход, като са съчетани и анализирани изследвания на психологията и невроикономиката.
Keywords: Креативност; Поведение; Икономикс; Интуиция; Умения; Стратегия