Ролята на органите на централно и местно ниво за социална политика - Вълков, Владимир (Научни трудове, 2018)
Управлението и администрирането на социалната политика са от съществено значение за качественото обслужване на гражданите. На централно ниво органи на социалната политика са Министерството на труда и социалната политика, Националният осигурителен институт и Националната агенция за приходите. Органите на местно ниво , които осъществят социалната политика са Районно управление на социалното осигуряване (РУСО) и Териториалните поделения (ТП) на НАП.
Keywords: Социална политика и административна структура; РУСО; НОИ; НАП; ТП