Приложимост на маркетинга на дестинацията като иновативен инструмент за устойчиво градско развитие (по примера на гр. Плевен) - Цветанова, Ева (Научни трудове, 2018)
В статията е изследвана и определена ролята на маркетинга на дестинацията в процеса на устойчивото градско развитие, анализиран и оценен е туристическия потенциал на обектите, свързани с културно-историческото наследство на Плевен и са дефинирани факторите, препятстващи и благоприятстващи организацията на маркетинга на дестинацията за града. В резултат от проведения емпиричния анализ са дефинирани конкретни предложения за подпомагане и насърчаване на сътрудничеството, икономическите инициативи на местните заинтересовани страни и постигането на устойчив растеж в областта на културно-познавателния туризъм в града.
Keywords: Маркетинг на дестинацията; Устойчиво градско развитие; Културно-познавателен туризъм; Териториално сегментиране