Опазване на околната среда в рамките на туристическото ползване - Русев, Руси (Научни трудове, 2018)
Въпросът за опазването на околната среда стана все по-актуален. Целта на статията е да се представят различните дейности за опазване на околната среда в рамките на туристическото ползване. Разгледани са силните и слабите страни, възможностите и заплахите на България като туристическа дестинация. Анализирани са публични източници на информация за идентифициране на алтернативни форми на устойчив туризъм. Стига се до заключението, че заинтересоваността на туристите и на местното население и власти е от изключително значение за намаляване негативното влияние върху природата.
Keywords: Експлоатация; Замърсяване; Околна среда; Туризъм