Четвъртата индустриална революция – предизвикателства пред предприемачеството и управлението на бизнеса - Радев, Кирил (Научни трудове, 2018)
Докладът представя част от резултатите от комплексно авторско научно изследване с главна цел: извеждане на основните аспекти на бъдещите промени в обществено-икономическите отношения в резултат на повсеместното въвеждане на „умните технологии“, в контекст с целите на "Индустрия 4.0". Изследването е предназначено за представители на научните среди, ръководители и експерти от публичния сектор и бизнеса. То е осъществено с помощта на специално разработена авторска методология, включваща голям брой аналитични и прогностични научни методи. Приложен е процесен и системен научен подход. Резултатите от изследването извеждат насоките и областите за адаптация на съвременните парадигми и модели за управление на публичния сектор, предприемачеството и бизнеса, в рамките на четвъртата индустриална революция – "Индустрия 4.0".
Keywords: Предприемачество; Индустрия 4.0; Лидерство 4.0; Управление на промените; Глобализация