Управленски и организационни характеристики на социално отговорното поведение на малкия и среден бизнес в България - Славова, Ирена (Научни трудове, 2018)
Основна цел на изследването  е да разкрие същността и основните характеристики на социално отговорното поведение на малкия и среден бизнес в България,  направено на  базата на теорията за разпространение на иновациите и резултатите от проведено  емпирично проучване. Идентифицираните степен на информираност, наличие на връзка между характеристиките на възприемане на корпоративната социална отговорност (ползи, мотиви, сложност, съвместимост) и вземането на решение за нейното осъществяване,  както и типа на  прилаганите социални инициативи показват сходство с установените практики в съществуващата литература.
Keywords: Социално отговорни инициативи; Малки и средни предприятия; Корпоративна социална отговорност