Индекс на демокрация и политическа култура: България, 2017 - Благоева, Блага (Научни трудове, 2019)
В статията се разглеждат резултатите в изследването на Economist Intelligence Unit за индекса на демокрация за 2017 година: общо представяне на изследването; резултатите за България по основните критерии; оценката за политическата култура в България. Целта, която си поставяме е да се анализира оценката за съвременната българска политическа култура в доклада на  Economist Intelligence Unit (2017). Търси се отговор на въпроса защо са ниски оценките за съвременната българска политическа култура.
Keywords: Звено за икономически анализи; Индекс на демокрация; Политическа култура; Българска политическа култура