Роля на потреблението в икономиката – развитие на идеите от Кантийон до Кейнс - Иванова, Татяна (Научни трудове, 2020)
Статията е критичен преглед, систематизация, сравнение и обобщение на възгледите за ролята на потреблението за икономическата динамика от Кантийон до Кейнс. Акцент е алтернативността на идеите, обяснена с различните допускания и предположения на авторите и с промените в икономическата конюнктура. В условията на глобална криза дебатът се възобновява и ръстът на търсенето отново е сериозна възможност при провеждането на макроикономическа политика.
Keywords: Потребление; Икономически растеж