Корпоративната култура през призмата на поведенческата икономика - Миланова, Аделина (Научни трудове, 2020)
Влиянието на корпоративната култура в контекста на корпоративното управление се определя не само от съблюдаването на определени социално-организационни правила и норми, но и от ирационални  въздействия като симпатия, антипатия, амбиция, чувство за превъзходство, чувство за мъст и пр., които в редица случаи препятстват или дори блокират рационалните управленски решения и процеси. Основаването върху поведенческата парадигма предполага нова визия по отношение проявлението на корпоративния човешки капитал и механизмите за ефективно корпоративно управление.
Keywords: Поведенческа икономика; Корпоративен човешки капитал; Корпоративна култура