Екосистеми за социално предприемачество: систематичен преглед на литературата - Божикин, Иван (Научни трудове, 2020)
Това довежда до значително нарастване на научната литература  в  тази област, в същото време общественият сектор припознава все повече социалното предприемачество като важен инструмент за преодоляване на социалните проблеми на обществото и засилване на устойчивото развитие. Целта на тази статия е да изследва екосистемите за социално предприемачество, представени в научната литература. За постигането на изследователската цел е извършен литературен преглед на 20-те най-цитирани статии, които изследват екосистемите за социално предприемачество. Извършен е дескриптивен анализ на изследваните статии. Представени са типове екосистеми за социално предприемачество и социалните проблеми решавани с тях. Дискутирани са ключови участници в екосистемите и важни фактори, спомагащи за развитие на екосистемите за социално предприемачество.
Keywords: Екосистеми; Икономически агенти; Фактори; Социално предприемачество