Икономика и социален статус: методи за емпирично установяване на статусните ефекти по отношение на удовлетвореността от дохода - Седларски, Теодор (Научни трудове, 2020)
Статията онагледява методите за емпирично установяване на ефектите от социално статусното сравнение върху удовлетвореността от материалния стандарт на живот. Възможността за емпирична проверка на хипотезите относно влиянието на социалния статус върху стопанското поведение проправя пътя за включването на статуса в съвременния конвенционален икономически анализ.
Keywords: Вебленови ефекти; Субективно благосъстояние; Социален статус; Относителна бедност