Особености на данъчното облагане при прехвърляне на дялове в дружества, притежаващи недвижими имоти по реда на ЗДДС - Ранчев, Георги (Научни трудове, 2020)
Интензитетът на данъчния контрол по прилагането на ДДС законодателството има пряко отношение към размера на приходите от ДДС в държавния бюджет. В последните няколко години практиката на НАП в областта на данъчното облагане и контрол при прехвърляне на дялове в дружества, притежаващи недвижими имоти по реда на ЗДДС, е доста противоречива, като на основата на скорошни решения на ВАС и СЕС могат да се очакват нови законодателни промени.
Keywords: Данъчен контрол; ЗДДС; Недвижими имоти