Дигитална икономика или дигитален стадий – една (не)терминологична въпросителна? - Градинаров, Борислав (Научни трудове, 2020)
Предмет на анализ в статия е проблемът с дефинирането на дигиталната икономика.  Целта е да се изследва дали определението „дигитален“ е достатъчно за обособяването на дигиталната икономика. Поставя се задачата на основата на критическия и сравнителния подход да се осмисли разликата между икономика и икономически стадий. Чрез прилагането на различни критерии (технологичен, икономически, социален и т. н.) дигиталната икономика се определя като стадий в еволюцията на капиталистическия тип икономическа система.
Keywords: Икономически стадий; Етапи; Прецизност на понятията; Дигитална икономика; Критерии