Рискът в аграрния сектор свързан с работната ръка - Шейтанов, Павел (Научни трудове, 2020)
Рискът свързан с работната ръка е един от петте най-значими риска в аграрния сектор. Предприемането на мерки за справянето с него и правилното използване на инструментите за управлението му биха повишили устойчивостта на земеделското стопанство. В доклада се изследва значимостта на човешкия риск и мерките, които се предприемат от българските земеделски стопани. Също така се разглежда и връзката между работната сила и склонността на стопанствата към поемане на риск.
Keywords: Управление на риска; Работна сила в аграрния сектор; Човешки риск