Продължаващо професионално обучение на заетите в малките предприятия – в контекста на корпоративната социална отговорност - Атанасова, Маргарита (Научни трудове, 2020)
Нарастването на относителния дял на малките предприятия в България, които предоставят продължаващо професионално обучение на заетите, се анализира като позитивна среда за бъдещо развитие на социално-отговорните практики в организациите. Основна цел на настоящото изследване е да се проучат и систематизират тенденции в динамиката на продължаващото професионално обучение на заети в малките предприятия в България като член на ЕС и да се очертаят възможности за открояване и нарастване на техния принос за развитие на корпоративната социална отговорност на национално, европейско и глобално ниво. Основен информационен източник са данните от последните три периодични наблюдения на продължаващото професионално обучение на заетите в предприятията, което се осъществява на всеки 5 години по методика на Евростат.
Keywords: Продължаващо професионално обучение; Социално-отговорни политики; Корпоративна социална отговорност