Необходимост от институционална промяна за посрещане на природни бедствия и екологични катастрофи - Богомилова, Екатерина (Научни трудове, 2021)
В последните 20 години осезаемо в света настъпват промени със зачестяването не само на естествените процеси, свързани с климатичните промени, но и държавите са изправени пред предизвикателствата да адаптират националните политики и програми към динамичните промени, свързани с природни бедствия и екологични катастрофи. Тази динамика налага преосмисляне на институционалната рамка, както по отношение на организационните структури на управление на тези процеси в държавата, но и промяна в социалната, икономическата и законодателна инициатива в отговор на тези заплахи.
Keywords: Природни бедствия; Екологични катастрофи; Управление на промяната при природни бедствия и екологични катастрофи