Преглед на теоретичните разбирания за икономическите рискове - Марикина, Мария (Научни трудове, 2021)
Концептуалните разбирания за риска имат дълга история и с него е свързан обекта на научен икономически интерес и анализ в настоящата публикация. Целта на изследването е да се проучат основните идейни концепции във формирането на теорията за икономическия риск, като заложените задачи са: 1. Хронологически преглед на основните идеи за икономическия риск. 2. Синтез на съвременните разбиранията за тази икономическа категория. Прилага се оригинална авторова методика, за да се осветлят значимите представи за риска.
Keywords: Икономически риск; Икономически теории за риска; Риск