Политически интереси и политически ценности: методологически аспекти - Благоева, Блага (Научни трудове, 2021)
В статията се разглеждат някои методологически въпроси при изследване на интересите и ценностите във философската и политологична литература. Прави се преглед на разбиранията за същността и особеностите на интересите и ценностите. Търси се отговор на въпроса за актуалното им разбиране. Специален акцент се поставя на проблема за спецификите на политическите интереси и ценности и тяхната роля в политическия процес.
Keywords: Интерес; Политически интереси; Политически ценностни; Ценност