Испански език в УНСС (учебно-методическа и академична продукция за целите на обучението) - Ишпекова–Братанова, Калина Филипова (Научни трудове, 2021)
Статията представя учебниците, учебните помагала и монографиите, свързани с обучението по испански език в УНСС. Разглеждат се спецификата и структурата на всяко издание, адекватността с оглед на целите на обучението, ефективността му за качествената подготовка на кандидат-студенти и студенти, като се обръща внимание на съобразеността с динамично променящите се университетски и световни изисквания в областта на чуждоезиковото обучение, както и на тенденцията към диверсификация и обновяване на академичната продукция.
Keywords: Чуждоезиково обучение в УНСС; Учебници по испански като първи и втори чужд език; Учебни помагала за специализирана подготовка