Дигитализация по време на пандемия - Шотаров, Антоан (Научни трудове, 2021)
През 2020 г. световната пандемия появила се в резултат на Ковид-19 предизвика икономически и социални проблеми с огромен магнитуд. Загубата на милиони човешки животи говори сама по себе си. В допълнение световната икономика се сви с невиждан размер през 2020 г. и повечето страни са изправени пред рецесия в следващите години. Трудно е да се открият сфери и процеси, върху които пандемията е повлияла положително през този период, но анализът на редица представителни изследвания сочи, че товa е дигитализацията. Пандемията ускори значително процеса и постави пред изпитание както публичния, така и частния сектор.
Keywords: Дигитална трансформация; Дигитизация; Икономика; Пандемия