Плурализъм и популизъм в българската партийна система: връзки и противоречия - Асенов, Симеон (Научни трудове, 2022)
Статията изяснява ролята на политическия плурализъм за трансформациите и засилването на популизма в българската партийна система. Анализират се неговите измерения в правен и политически аспект. Разкрива се връзката и противоречивото отношение между плурализъм и популизъм в политиката. Правят се изводи за тяхното съжителство и влияние върху партийната система и демократичния процес в нашата страна. В методологическо отношение статията е изградена върху политологичен и правен анализ на изследвания проблем.
Keywords: Партии; Политически плурализъм; Партийна система; Популизъм