Критерии и фактори при избора на регистриран одитор - Лечева, Ина (Научни трудове, 2024)
Изборът на регистриран одитор за извършване на задължителен или доброволен финансов одит е важна и нелека задача за бизнеса. Съществуват редица критерии и фактори, които могат да повлияят при избора на регистриран одитор – физическо лице или одиторско дружество. Публикацията разглежда резултатите от извършено анкетно проучване сред ръководители и ключови мениджъри на предприятия от различна категория и различен сектор, касаещи нагласите им при избор на одитор.
Keywords: Финансов одит; Регистриран одитор; Критерии и фактори за избор на одитор