Формиране на журналистическото послание: спонтанен артефакт или творческа спонтанност - Кулевски, Цветан (Научни трудове, 2009)
В студията се прави обстоен теоретико-логичен анализ на формирането на журналистическото послание като последователност от спонтанни артефакти. В качеството им на мисловни отражения на действителността се доказва, че те полагат основите на една своеобразна „творческа спонтанност”, която е ядро на цялостния журналистически процес.