Определяне на функцията на индустриална динамика – на примера на България - Копева, Диана; Щерев, Николай; Благоев, Димитър (Научни трудове, 2014)
Определянето на индустриалната динамика е важно от теоретична и от приложна гледна точка поради връзката на тази икономическа категория с редица други важни категории като: устойчиво развитие и индустриален растеж. Въпреки това, в литературата все още отсъства единно понятие за индустриалната динамика, а от тук и все още не са изяснени напълно факторите, влияещи върху изменението на този макроикономически феномен. Поради това авторите разглеждат основните понятия в литературата по посочената проблематика (в първи раздел) и на тази основа аргументират изграждането на функция на индустриалната динамика (във втори раздел).Необходимото информационно осигуряване е разгледано в третия раздел, а статистическата проверка на формулираната функция се извършва в четвъртия раздел на студията. В последния, пети раздел, се дава пример как може да се използва функцията на индустриалната динамика за анализ на икономическия растеж в страната. В заключението са изведени основните обобщения по проблема.