Индустрия 4.0 и счетоводството: предизвикателства и възможности - Петрова, Петя (Научни трудове, 2018)
Интегрирането на съвременните информационни и комуникационни техники в промишленото производство променят изискванията към корпорациите за тяхното управление и информацията, необходима за вземане на управленски решения. Настоящата статия има за цел да акцентира върху някои насоки в развитието и усъвършенстването на организацията и технологията на счетоводството, последица от Четвърта индустриална революция. На основата на използваните дескриптивен, логически и SWOT анализ е разкрита същността на облачното счетоводство, считано за технология на бъдещото.