Предизвикателства пред административното обслужване на общините в България - Кирилова, Катя (Научни трудове, 2018)
В статията са представени принципите и стандартите за административно обслужване. Анализирано е състоянието на административното обслужване в общините, като са използвани данни за предоставяните административни услуги и електронни административни услуги. Разгледано е състоянието на интернет страниците на избрани общини. Представени са предизвикателствата, които стоят пред общинската администрация, като са обособени в тематични групи. Поставен е акцент върху проблемите, залегнали в стратегическите документи, като са представени данни от докладите за състоянието на администрацията в България за 2015 г. и 2016 г. Направени са изводи и са дадени препоръки за подобряване административното обслужване в общините.