Регламентация на дейността на агенциите за недвижими имоти в Бълга - Томова, Доротея (Научни трудове, 2018)
Статията представя текущия регламент на агенциите за недвижими имоти в България. Сравнение между българското търговско право, европейския стандарт "Услуги за посредничество при сделки с недвижими имоти" и правната рамка за дейността на брокерите в сделките с недвижими имоти в Словения. Целта на статията е да се използват някои от недостатъците на българското законодателство и на дейността на българските агенции за недвижими имоти въз основа на изследваните практики. Препоръки за промени в нормативната уредба и за прилагане на подходящи чуждестранни добри практики според автора бяха формулирани.