Влияние на работната среда върху производителността на труда - Енчевски, Енчо (Научни трудове, 2018)
В условията на бързо променящата се бизнес среда е от жизнена важност за организациите да използват всеки източник на конкурентно предимство. Целта на статията е, чрез анализ на научната литература, да се установи как, чрез промени в работната среда, да се увеличи производителността на труда. Това се декомпозира в следните задачи – изясняване същността на производителността на труда и елементите на работната среда; установяване на възможния принос на всеки елемент. Избран е модел, който съдържа различни променливи и тяхното влияние е анализирано. Работната среда има множество елементи и тяхното познаване е важно за правилното й управление.