По някои въпроси на анализа и оценката на дълготрайните материални активи с екологично предназначение - Иванова, Росица (Научни трудове, 2018)
Обект на изследването са дълготрайните материални активи с екологично предназначение, а предмет – някои въпроси от методиката за техния анализ.Поставената цел е представяне на методика за анализ на дълготрайните материални активи с екологично предназначение. За постигане на целта се решават следните задачи: определят се методическите етапи на анализа, формира се система от показатели и се предлагат методи за анализ и оценка на дълготрайните материални активи с екологично предназначение.Като резултат от изследването се предлага методика за анализ на дълготрайните материални активи с екологично предназначение, която е теоретично обоснована и практически приложима в стопанската практика. Въз основа на получената аналитична информация мениджмънтът на предприятията може да взема правилни и обосновани решения за управление на дълготрайните материални активи с екологично предназначение.