Балканите в новата енергийна архитектура: политическа динамика и стопански предизвикателства - Йонева, Елизабет (Научни трудове, 2019)
През последното десетилетие темата за развитието на енергийния сектор в балканските страни привлича все по-сериозно внимание по линия на важността му в контекста на променящата се геополитическа и геоикономическа картина в Евразия, както и във връзка с трансформациите в глобален план. С оглед на тези тенденции, изследването е ориентирано към очертаване на основните измерения на значимостта на региона и амбициите на Балканите да служат като мост между ключови енергийни зони.