Факторна обусловеност на макроикономическото влияние на фискалната политика: теоретичен анализ - Величков, Николай; Стефанова, Кристина (Научни трудове, 2019)
Въздействието на фискалната политика върху реалната икономика се разглежда и интерпретира в рамките на различни теоретични концепции, които допускат различна сила на това влияние. Тази сила зависи от обхвата и мощността на факторите, които могат да ограничат макроикономическите ефекти на фискалната политика. Във връзка с това целта на настоящата разработка е да се направи анализ на ролята на тези фактори за реалното проявление на взаимодействието между фискалната политика и макроикономическата активност.