Значение и факторна обусловеност на структурната конвергенция на пазара на труда в Европейския съюз – теоретични аспекти - Стефанова, Кристина (Научни трудове, 2020)
Целта на статията е да се изведат теоретичните аспекти на значението и факторната обусловеност на структурната конвергенция на пазара на труда в Европейския съюз, която може да се анализира в различни направления от гледна точка на използвания показател. Въпреки това, отделните направления на структурната конвергенция на пазара на труда и факторите, които ги детерминират, са обвързани. Цялостното изследване на конвергентните тенденции в сферата представлява важно поле за анализ от гледна точка на интегрирането на страните от ЦИЕ, които не са членове на еврозоната, към Паричния съюз и оценка на пригодността на икономиките им.