Иновационни нагласи и размер на фирмите - Димитрова, Яница (Научни трудове, 2020)
Методология: анализ на научно изследователската литература, свързана с проблематиката; анализ на резултати от представително изследване, осъществено по проект „Национално изследване сред бизнеса – юли-август, 2015”, базирано на извадка от 1000 фирми. Резултати: Сред българския бизнес тенденцията за осъществяване на иновации, независимо от размера на фирмата, все още не намира широка подкрепа. Ориентацията е към придобиването на материални активи. Изводи: Нагласата към осъществяване на иновации е по-определяща, отколкото размерът на фирмите. Оригиналност: По наше знание в България не е реализирано подобно изследване.