Владение, преплетено с облигацията - Недев, Делян (Научни трудове, 2020)
Статията поставя въпроса за връзката между владение и облигационно отношение и по-конкретно владението, получено на основание предварителен договор (чл.70, ал.3 ЗС). Обръща се внимание на разграничението между годно и негодно владение по отношение на придобиването по давност.