Наказателният кодекс от 1968 г. – нов етап в развитието на българското наказателно право - Радева, Нели (Научни трудове, 2020)
Студията е посветен на петдесетгодишнината от приемането на Наказателния кодекс през 1968 г. и отразява нов етап в развитието на наказателното ни право. С него се завършва наказателната кодификация. Той е изграден върху основните принципи на наказателната политика на българската социалистическа държава. Изследването му би дало по-ясна представа за провежданите реформи, а добрите и лошите практики от недалечното минало могат да послужат като ценен извор за бъдещи законодателни промени.