Експериментиране на двигателен комплекс за подобряване силовата издръжливост на коремните мускули при студентки от УНСС - Игнатова, Милена; Дикова, Петя (Научни трудове, 2021)
В настоящата разработка проследяваме ефекта от приложен двигателен комплекс върху абдоминалната мускулатура при състезателките от отбора по Cheerleading към УНСС.За доказване на нашето предположение, че целенасоченото въздействие върху силовата издръжливост на коремната мускулатура в тренировъчните занимания по cheerleading ще я подобри, проведохме едногодишен експеримент в периода 2018/2019 учебна година. В него взеха участие 13 студентки, състезателки от отбора на УНСС. Контролната група беше формирана също от 13 студентки, бивши състезателки по cheerleading, които изпълняваха упражненията, заложени в утвърдената учебна програма.Получените резултати от контролните измервания подложихме на математико-статистическа обработка. Проведеният експеримент се оказа успешен, но въпреки това е необходимо постоянно да търсим възможности за по-голяма интензивност и ефективност при изпълнение на тренировъчната ни програма, която да доведе до по-добри спортно-състезателни резултати.