Методи за тестване, оценка и анализ на сигурността на университетски информационни системи - Андонов, Венко (Научни трудове, 2024)
Методите за тестване, оценка и анализ на сигурността на университетски информационни системи, имат за цел изграждането на унифицирана рамка, която да води към повишаване на информационната сигурност в този тип институции, при които е характерно администрирането на огромен обем чувствителна информация от разнообразно естество. Тестването на сигурността е многостранен процес, включващ стъпки за гарантиране на безопасността на системите в тяхната цялост. Предложените методи са апробирани с три системи на Университета за национално и световно стопанство, като тук е представена една от тях; и са изведени изводи за повишаване на сигурността и включване на описаните процедури като постоянна практика.