Възможности за повишаване на потребителската стойност на бранда чрез управление на комуникациите му в социалните медии - Мурзова, Мариана (Научни трудове, 2024)
Правилното управление на компонентите на стойността на бранда е основна част от изграждането на този неосезаем актив, като формира защитни бариери пред конкурентите и подобрява статуса му. В тази връзка нарастването на стойността на бранда следва да бъде основна цел на маркетинга, пътят към чието постигане минава през изграждане на благоприятни асоциации и формиране на положителни чувства сред целевите потребители. Дигиталните маркетингови комуникации са най-лесният, бърз и ефективен инструмент за това.