Методологически аспекти на научното изследване - Беев, Ивайло (Научни трудове, 2025)
Настоящото изследване разглежда въпроса относно научния характер на научните изследвания. Разгледани са два специфични методологически проблема: фасификация/верифицируемости и отчасти проблема за индукцията, като основно е застъпен възгледа на Карл Попър.