Въздействието на цифровата трансформация върху одиторските практики в съвременната икономика - Димитров, Кирил (Научни трудове, 2025)
Цифровата трансформация значително променя одиторските практики, като въвеждането на нови технологии като изкуствен интелект (AI), машинно обучение, блокчейн и големи данни (Big Data), които трансформират традиционния одитен процес. Тези технологии улесняват автоматизацията на рутинни задачи, подобряват точността и ефикасността на одиторските проверки, както и осигуряват по-задълбочен анализ на данните в реално време.