Европейска седмица на мобилността – фактор за развитие на устойчива градска мобилност - Димитрова, Александра (Научни трудове, 2025)
В този текст се разглежда същността на инициативата „Европейска седмица на мобилността“ както за държави членки на Европейския съюз, така и за нашата страна България. Основната цел за разработването на текста е популяризирането на екологичния начин на придвижване на хората и постигането на устойчива градска мобилност в малките и големи населени места, чрез реализирането на мобилни дейности, които ще спомогнат за решаването на редица проблеми, свързани с околната среда, в днешния 21 век.