Релацията роля на финансовите посредници на капиталовите пазари и устойчивото развитие - Кушев, Антон (Научни трудове, 2025)
Икономическите кризи, както и пандемиите в световен мащаб показват, че е необходима промяна в мисленето относно използването на ресурси, както и относно отношенията в обществото. Във връзка с това въпросът с устойчивото развитие е основополагащ в развитието на човечеството. Поради това установяването на релацията между устойчивото развитие и фактори, оказващи положително или отрицателно влияние върху него с акцент върху капиталовия пазар, е от съществено значение.