Предимства на WEB 2.0 комуникацията чрез социални мрежи в институционалния ПР - Величкова, Светозара (Научни трудове, 2025)
Статията е опит да се проследят предимствата на Web 2.0 комуникацията чрез социални мрежи за нуждите на институционалния ПР, както и да се анализират новите дейности, които институционалните ПР практици трябва да прилагат в условия на дигитална ера. Целта е да се представят онлайн комуникационните инструменти, които са част от дигиталния ПР и техните предимства спрямо инструментите от традиционния ПР. Изводите са, че институционалните ПР практици в България вече активно прилагат новите онлайн комуникационни инструменти, заради предимства, които предоставят като най-активно използваният инструмент е Web 2.0 комуникацията чрез социални мрежи. Има институции с по-добре развита онлайн комуникация, но има и такива, на които този процес предстои да се развие в бъдеще. Научните методи на изследване, които са използвани са общо научни методи – логически анализ и синтез, индукция, дедукция и наблюдение.